Uitgangspunten

Wanneer we samen aan de slag gaan om jouw leefstijl te verbeteren, hanteer ik een aantal uitgangspunten.

Voor iedereen

Leefstijl verbeteren is iets voor iedereen. Of je nog een lange weg te gaan hebt, of het laatste stapje wil maken. Je hoeft geen rassporter of foodie te zijn om meer te gaan bewegen, sporten of je voedingspatroon meer in evenwicht te brengen. Andersom: ook als sport en evenwichtige voeding al een centrale plaats in jouw leven innemen, kan je baat hebben bij professionele begeleiding. Laat je niet afschrikken, alleen aanmoedigen.

Maatwerk

Misschien wel het voornaamste uitgangspunt is maatwerk. Of je nu wil beginnen met gezonder eten, meer bewegen of sporten, of dit juist naar een niveau hoger wil tillen: ik wil met jou verkennen waar je nu staat, waar je heen wil en waarom. Van daaruit kijken we samen hoe we daar komen. We gaan ons niet spiegelen aan of laten afschrikken door hypes of influencers: jouw haalbare wens is ons gezamenlijke doel. 

Haalbaar en vol te houden

Wanneer je je levensstijl wil verbeteren, moeten interventies haalbaar en vol te houden zijn. Je mag van mij verwachten dat ik je conform de richtlijnen goede voeding van de Gezondheidsraad adviseer wanneer we naar je voedingspatroon gaan kijken, en dat we qua bewegen en sporten op zoek gaan naar wat bij jou past en wat op korte en op lange termijn in jouw leven in te bouwen en houden is. 

Solide basis 

We bouwen op een solide basis die zo ‘gewoon’ mogelijk is. Je mag van me verwachten dat ik de oplossing zoek in een evenwichtige inname van voedingsmiddelen, en in een gezonde manier van bewegen en trainen. Ik kan en zal je niet helpen aan beloofde wondermiddelen, eenzijdige diëten of andere excessieve methoden. Ik kan en wil je niet helpen via naalden, pillen, poeders of crash-diëten, omdat ik niet geloof dat die bijdragen aan een duurzame gezondheidswinst.  

Blijf bij je leest

Het gaat om je gezondheid. Dat betekent voor mij dat we alleen op ‘zeker’ moeten gaan. Ik ga je helpen op gebieden waar ik expertise in heb. Bij twijfel over de noodzaak om andere specialisten in te schakelen, of bijvoorbeeld bij een onderliggend medisch probleem, zal ik hierover het gesprek met je aangaan en bezien naar wie we je het beste door kunnen verwijzen.